Miljö & hälsa

Miljöfrågorna är idag svåra att ta på eftersom de inte alltid syns i form av bolmande skorstenar eller stinkande utsläpp. Istället har vi många diffusa utsläpp och störningar som kan få konsekvenser för människor och miljö.

Din och allas vår delaktighet är grunden för vårt miljöarbete. Vi måste alla hjälpas åt för att skapa och bibehålla en hälsosam och god miljö för oss själva och kommande generationer.

Nyheter inom Miljö & hälsa

 • 16 augusti 2018

  Miljö- och byggnämnden sammanträder


  Miljö- och byggnämnden sammanträder måndagen den 20 augusti 2018 klockan 13.30 i Kommunhuset, sammanträdesrum Möckeln. Följande ärenden kommer att behandlas. • 30 juli 2018

  Sannolik algblomning i Såganässjön


  Älmhults kommun har via samtal från boende i närheten av Såganässjön fått uppgifter om att det finns algblomning på olika platser i sjön. Det har även tidigare inkommit samtal om algblomning i Möckeln men detta har dock inte kunnat bekräftas. • 19 juni 2018

  Kvarlämnade matrester kan sprida dödlig djursjukdo...


  Den smittsamma och dödliga grissjukdomen afrikansk svinpest är ett mycket stort hot mot svenska grisar och vildsvin. Afrikansk svinpest är inte farlig för människor. Däremot kan människor sprida smittan, via mat. Därför vädjar nu svenska myndigheter till allmänheten att vara noggranna med att aldrig lämna eller slänga matrester så att vildsvin eller grisar kan komma åt av dem.Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.