Familjen Ranebo-La Rosa

"Att flytta till Älmhult var som att komma hem"

Enkelheten, tryggheten och bra skolor – det var det som Anders Ranebo och Mariagrazia La Rosa föll för när de valde att byta Italien mot Sverige och Älmhult.
– För småbarnsföräldrar är det perfekt, här finns lite av allt. Det är som att komma hem, säger Anders Ranebo.

Efter 20 år utomlands i USA och Italien valde familjen Ranebo-La Rosa i december att lämna soliga Sicilien för Älmhult. Anders, som ursprungligen är från Broby, ville ha nära till vänner och familj, men den huvudsakliga anledningen var deras dotter.

– Vi vill att vår dotter Madelen ska växa upp i ett hus med trädgård och inte i en lägenhet med asfalt utanför. Det är på många sätt lättare att leva här. Det finns många fördelar i Sverige som man inte tänker på som svensk, så som god infrastruktur, vård och bra skolor. Att det finns en internationell skola här gjorde att valet föll på Älmhult säger Anders.

Älmhultsbor är öppna mot nyinflyttade

Det var lätt för Mariagrazia, som alltid bott i Italien, att komma in i det svenska samhället.
– Jag älskar att bo här, berättar Mariagrazia. Det är lagom stort och det finns lite av allt, jag kände mig som hemma direkt. Det är en välkomnande och internationell kommun. Alla pratar engelska och är öppna mot nyinflyttade.

Älmhult – en bra kommun att starta företag i

Anders som drivit eget företag i USA och Italien vill nu testa lyckan inom skogsmaskinbranschen i Älmhult.

– Här får man mycket hjälp av Nyföretagarcentrum och kommunen att komma igång. Det är en bra entreprenörsanda här, säger Anders. Flytten till Älmhult är permanent, här kommer vi att stanna.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.