Tips för en lyckad flytt!

Tips för en lyckad flytt!

Det är mycket att tänka på vid en flytt, nedan hittar du en kom ihåg-lista som kan vara till hjälp.

Adressändring

Adressändring är gratis och inom en vecka får du den bekräftad av Skatteverket. Samtidigt som du gör flyttanmälan får ett antal myndigheter tillgång till din nya adress.

Läs mer på Adressändring.länk till annan webbplats

Eftersändning

Du kan begära eftersändning av posten i 12 månader. Eftersändning beställer du samtidigt som du gör adressändring.

Läs mer om eftersändning.länk till annan webbplats

Folkbokföring

Folkbokföringen avgör i vilken kommun du ska betala skatt och var du ska rösta. Du är enligt lag skyldig att anmäla var du bor.

Läs mer på Skatteverket.länk till annan webbplats

Tv-licens

Alla hushåll som har en tv är enligt lag skyldiga att betala tv-licens. 

Anmäl tv-innehav hos Radiotjänst.länk till annan webbplats

Övriga saker att tänka på vid flytt:

  • Beställa telefonabonnemang. Ta reda på vilket telefonnummer som senast var inkopplat på adressen, det underlättar flytten. Läs mer på din telefonleverantörs webbplats.
  • Du behöver en hemförsäkring oavsett om du hyr lägenhet i första eller andra hand, är inneboende, bor i studentbostad eller eget hus. Är ni fler som delar på lägenheten/huset så skriv in alla namn så gäller försäkringen för samtliga. Hemförsäkringen gäller i regel vid brand, inbrott, överfall, rättskydd och resor. Kolla villkoren noga hos försäkringsbolagen.
  • Ändra vatten- och avfallsabonnemang när du säljer en fastighet. Om du säljer en fastighet måste du komma ihåg att anmäla ägarbyte för att du ska få en slutfaktura och för att den nya ägaren fortsättningsvis ska få fakturan för vatten  och avlopp samt sophämtning.
  • Välj modem/bredbandsuppkoppling. Älmhults kommun satsar nu på utbyggnad av fiberbredband. Denna satsning består främst av att bygga ett stamnät som ska nå ut till de olika kommundelarna. Läs mer om fiber här.
  • Besiktning. Tänk på att boka in besiktning i god tid.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.